Wie is Feonique


Feonique is in 1998 besmet geraakt met het country-virus. De Linedancing heeft haar toen gegrepen en ze heeft meerdere line dance groepen en demonstratie teams aangestuurd als lerares, ook momenteel is Feonique nog regelmatig op de dansvloer te vinden.


Het is echter niet alleen bij het dansen gebleven, het werd tijd om de overstap te maken en niet alleen voor het podium maar ook OP het podium te staan. 

Na het eerste gast optreden in 2003 werd alles anders. In plaats van op het podium staan ging ik samen wonen en werd ik moeder van twee fantastische dochters. Zingen kwam op een laag pitje te staan, alleen nog voor familie en vrienden.

 

In Februari 2019 had Thilly Frank een optreden bij the borderline dancers in Nordhorn (Duitsland) en tijdens dit optreden kwam de vraag of er nog mensen waren die een liedje mee wilde zingen, of er in Nordhorn nog talent aanwezig was. Gelijk werd er door de eigenaresse (die ik al jaren ken) Feonique gezegd, die kan dat wel. Eindelijk weer een keer op het podium, wat ging dat goed!


Er ging een tijdje overheen toen ik contact zocht met Thilly Frank, of zij nog tips voor mij had over hoe ik het beste verder zou kunnen komen met het zingen. Tot mijn verbazing nam ze contact met mij op om tijdens haar tour samen met Daddy Redneck mee te mogen naar Nordhorn als gastoptreden.


8 Februri 2020 was het dan zover om voor alle mensen te zingen waar je normaal als linedanser tussen staat. Daar is maar 1 woord mogelijk : KIPPENVEL! 

Er kwamen een aantal boekingen binnen maar helaas kwam ook covid-19 om de hoek kijken en stond alles ineens weer stil.


In November 2020 werd ik uitgenodigd door Daddy Redneck en Ine Koster om een liedje op te nemen bij hun. Dit werd Blue eyes crying in the rain, een cover van Willy Nelson. Via Daddy Redneck kwam deze cover terecht bij Mike E. Sky van www.radio-srw.de . En wat schetst mijn verbazing? Mijn liedjes worden gedraaid op de radio, hoe gaaf is dat?


In April 2021 wordt ik benaderd door Peter Jordan, een producent en songwriter uit Oostenrijk, hij vraagt mij of ik een cover van 1 van zijn eigen geschreven songs wil zingen. We hebben thuis de song When a woman loves a man van Peter opgenomen en deze is later in de studio van WIR Productions in Oostenrijk afgemixt. Op 10 Mei 2021 was hiervan de premiere op de radio van Radio-SRW.


Op 18 Juni 2021 zijn we naar Bochum (Duitsland) afgereisd om weer een nieuwe ervaring van mijn bucketlist af te strepen. Een interview en 3 liedjes live te zingen tijdens de radio uitzending van Mike E. Sky, wauw, wauw, wauw, dit smaakt naar meer.


Mocht U iets te vieren hebben, groot of klein, denk dan eens aan mij?


Liefs Feonique

 

E-mailen
Instagram